divendres, 29 de setembre del 2017

DESPRÈS D'UN DIUMENGE MOLT ACTIU... EL DILLUNS FEM SESSIÓ DE FOTOS I ELECCIONS! 

Preparant l'activitat per a treballar els drets 
Diumenge, part dels membres del Consell de Participació Adolescent vam col·laborar amb l'activitat de Posa't la Gorra promoguda per Afanoc i les AMPES de Mollerussa.  Va estar un mati ple d'activitats i emocions.


Un grup d'infants juagant al memory
Des del Consell de Participació Adolescent vam col·laborar realitzant una activitat que dona a conèixer els drets dels infants d'una forma dinàmica i divertida: el memory dels drets dels infants. Alguns dels drets que es van donar a coneixer van ser: el dret a tenir una familia, el dret a que ens estimin, el dret a l'educació, dret a tenir cobertes les necessitats bàsiques... A més, vam poder escoltar el manifest creat per aquest dia a través de dos infants que ja sigui directa o indirectament han patit el cancer infantil molt d'aprop. I com no podia ser d'una altra manera vam ser partíceps de l'enlairada de globus que va donar per finalitzat l'acte central de l'activitat. 


Els i les representants del Consell amb la seva gorra ! 

L'Oscar ensenyant a l'Alexander a fer servir la camera 
El dilluns vam tornar a l'EJI desprès de l'institut i... sabeu que vam fer? Doncs durant una estona vam sortir al pati i vam fer de fotògrafs!!
L'Oscar, el nostre educador, va portar la camara i ens va donar unes explicacions bàsiques de com utilitzar la camera. I llavors ens van donar via lliure per a que ens poguéssim fer fotos entre nosaltres! Va ser una estona molt divertida!! 


Martina fent de fotògrafa


La Marianm presentant la seva candidatura 
Un cop feta aquesta sessió de fotografia, dos de les nostres companyes, la Mariam i la Xesca, es van haver de preparar la seva candidatura per que totes dues es presenten a un grup infantil i juvenil que treballarà per l'organització del V Encuentro Estatal de Consejos de Participación Adolecente que es celebrarà l'últim trimestre del 2018. Des de Catalunya només sortiran dos persones, escollides per sorteig, doncs és un grup que estarà format per nois i noies de tot l'estat espanyol. I des de cada Consell com a molt es poden presentar un noi i una noia. En el nostre cas, ahir només es van presentar com a candidates dos noies, per tant vam haver de fer votacions. Un cop es van preparar la seva candidatura, ens la van presentar i vam realitzar la votació. La persona que va sortir escollida va ser la Xesca. Enhorabona ! 

La Xesca, escollida com a representant, amb els seus companys i companyes. 

I per finalitzar el dia... Els educadors ens van explicar en que consisteix el programa de Cibercorresponsales per tal de que aquest any es pugui impulsar aquest programa i siguem diferents persones les que puguem participar. I sabeu en que consisteix? Es tracta d'una plataforma virtual on els i les infants i joves fins als 17 anys poden penjar noticies interessants relacionades amb la infància i l'adolescència, així com noticies sobre activitats que es realitzin per als infants i adolescents tant a nivell municipal, provincial i estatal. Fins ara només teniem al Zakaria com a cibercorresponsal, però desprès d'explicar en que consisteix, es van animar la Yasmin i la Mariam. Ja us anirem informant de la publicació de noticies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada