dimarts, 6 de juny del 2017

REALITZEM LA DARRERA ACTIVITAT AMB EL CASAL MUNICIPAL DE LA GENT GRAN.

Ahir vam realitzar la darrera activitat amb les persones del Casal Municipal de la Gent Gran dins del projecte intergeneracional que portem a terme de manera conjunta. 

La activitat va consistir en la realització de la tertúlia entorn a la visita realitzada fa dues setmanes a l'empresa Vinagres Badia

Moment en el que recordàvem la visita a Vinagres Badia 

Teulada del magatzem
Degut a que era la darrera activitat que realitzàvem junts, vam decidir fer la tertúlia de manera diferent i en comptes de posar-nos amb grup, vam fer una tertúlia tots i totes juntes. Vam recordar les cinc generacions que han passat per aquesta empresa centenària, les seves dificultats i les seves oportunitats. Vam recordar algunes de les curiositats que ens va explicar la Judit, com per exemple que la taulada del magatzem esta feta amb ferro del 1929, de l'època de la Torre Eiffel i que aquests ferros van ser transportats des de Barcelona ja que formaven part d'una exposició. Així mateix, la Judit ens va explicar que les teules són d'herència àrab i que en cas de que hi hagués foc, aquestes no es cremarien. 

Tertúlia i visualització de fotos antigues 
Vam repassar els ingredients i el procés d'elaboració del vinagre, havent de buscar informació sobre que és "la mare del vinagre", un dels ingredients, juntament amb l'oxigen, sense els quals no es podria el·laborar el vinagre. I finalment, vam recordar el magnífic tast que vam realitzar, on semblàvem professionals del vinagre i on vam descobrir gustos diferents! Com ens va dir la Judit, no hem d'oblidar que "el vinagre és el perfum final d'un plat". 

La tertúlia la vam finalitzar descobrint els diferents usos no només gastronòmics que te el vinagre. El Sr. Jaume Llombart  ens va explicar per exemple, que el vinagre és un potent anti calç i un calmant per a les picades d'alguns insectes. Aquest va ser un moment entretingut en el que vam descobrir algunes curiositats sobre aquesta substància. 




Finalment, vam tenir temps de realitzar un joc tots junts, grans i petits, on vam viure un moment ple d'alegria ! 

Moment del joc final
I des de l'EJI volem donar les gràcies a totes les persones que heu fet possible aquest intercanvi a través del qual hem pogut conèixer una mica més de la història de Mollerussa. Gràcies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada